עורך דין מיסים לבעלי עסקים
עורך דין מיסים לבעלי עסקים
לבעלי עסקים יש לא מעט על הראש. הם צריכים לדאוג לתפקודו השוטף של העסק שלהם, צריכים לדאוג לשיווק ומכירות, לשירות לקוחות, ולעבודה מול ספקים ומול נותני שירות שונים. גם אם יש להם עובדים שדואגים לכל אחד מן התחומים הללו, הם חייבים להיות במעקב מתמיד בכדי לוודא שהכול עובד כמו שצריך, ומעבר לכל אלו יש עוד דברים רבים שמטרידים את מנוחתם ואחד מהם הוא המיסים השונים שעליהם לשלם. המיסים השונים יכולים להיות מרכיב חשוב בהצלחתו של עסק ומנגד, אי הצלחתו של עסק, ותכנון מוקדם כמו גם טיפול מתאים בסוגיות המס השונות יהיו קריטיים לפעילותו של העסק. אם אתם לא יודעים איך להתנהל מול רשויות המס או שיש לכם איזו שהיא בעיה משפטית בנוגע למס, סיוע של עורך דין מקצועי ובעל ניסיון בתחום יהיה זה שיכול להציל אתכם. הנה כמה דוגמאות למיסים שנוגעים לעסקים:
- מיסוי מקרקעין – על מקרקעין צריך לשלם מיסים ויש עסקים שונים שרוכשים את הקרקע עליה פועל העסק. הם צריכים ייעוץ בכל מה שקשור למיסים בכדי שהעסקה תהיה כדאית עבורם, ובכדי שהיא תתבצע בהתאם לחוק.
- מס ערך מוסף – מס שמשלמים על רווחים שעומד כיום על 17%.
- מס הכנסה – מס על ההכנסות של העסק בהתאם למדרגות ובהתאם לפרמטרים שונים.
- מיסוי עמותות – גם עמותות צריכות ליווי משפטי בכל מה שקשור לדיני מיסים ולפעילות השוטפת שלהם.
עורך דין מיסים לבעלי עסקים אמור להביא את העסק למצב של חבות מס אופטימלית, למצב בו הוא ישלם כמה שפחות ויתנהל בצורה תקינה אל מול רשויות המס.
עורך דין מיסים לבעלי עסקים אמור להיות בקיא בתחומים שונים וביניהם:
- ליווי עסקאות בארץ ובחו"ל – יש עסקאות שונות בארץ ובחו"ל שדורשות ליווי משפטי צמוד, ליווי אשר ישמור על האינטרסים של הלקוח בכל הקשור למיסים. ליווי כזה יכול לעשות הבדל משמעותי ברווח הסופי בעסקה.
- ייצוג בבית המשפט – לא מעט מקרי מס מגיעים לפתחו של בית המשפט ודורשים ייצוג הולם. עורך דין שמומחה לענייני מס אמור לנהל בבית המשפט ערעורי מס, לייצג חשודים בעבירות מס שונות בכדי למנוע הגשת כתב אישום נגדם, ולייצג אותם גם אם הוגש כתב אישום.
- ייעוץ מס לחברות – תכנון מס מקצועי לחברות כמו גם לעסקים קטנים יותר יכול להיות קריטי לרווחיות העסק. עורך דין כזה אמור לספק ייעוץ מקצועי.
- כתיבת חוות דעת – כתיבת חוות דעת בנושאים שונים בתחום המס כמו מיזוגים בין חברות, תושבות ואחרים
- גיבוש הסכמים – גיבוש של הסכמים ספציפיים מול רשויות המס על מנת לנטרל חשיפה פלילית כמו גם גילוי מרצון.
- ביטול דרישות כספיות – ייצוג משפטי אל מול רשויות המס (מס הכנסה, מע"מ וכדומה) על מנת להביא לביטול או הפחתת דרישות כספיות מצד הרשויות הללו.
כתבה מומלצת: הבדלים עיקריים בין מערכת המיסוי הישראלית והאמריקאית
התנאים לקבלת רישיון עורך דין
אם אתם מחפשים עורך דין מיסים, אתם יודעים מן הסתם שמעבר לניסיון ספציפי בתחום לא כל אחד יכול להיות עורך דין, והנה התנאים לקבלת הרישיון. ראשית, עורך הדין צריך להיות אחד שלמד באוניברסיטה או במכללה ויש לו השכלה משפטית גבוהה. שנית, הוא צריך להיות אחד שעבר תקופת התמחות אשר בעבר הייתה של שנה וכיום היא עומדת על שנה וחצי, תקופת התמחות אצל עורך דין ותיק או אצל שופט. שלישית, הוא צריך לעמוד בבחינות של לשכת עורכי הדין, בחינות שמתקיימות הן בכתב בשיטה האמריקאית והן בעל פה. מעבר לכל אלו הוא חייב להיות בגיר ותושב ישראל וכמובן אחד שלא עבר עבירה שיש עמה קלון, אם כי גם אם הוא עבר הוא רשאי לנסות ולשכנע את לשכת עורכי הדין שהוא בכל זאת ראוי לעסוק בתחום.
הסמכויות של עורך דין מומחה לדיני מיסים
יש סמכויות שונות לעורך דין שמתמחה בדיני מיסים כמו גם לכל עורך דין אחר שמתמחה כל תחום. הסמכויות הינן:
- מתן ייעוץ כמו גם כתיבת חוות דעת משפטית.
- עריכה של מסמכים משפטים שונים עבור אדם או חברה, כמו גם ייצוג במהלך משא ומתן עסקי מבחינה מהפן המשפטי.
- ייצוג בבית המשפט כמו גם בפני בוררים או כל אחד עם סמכות משפטית כלשהיא.
- ייצוג בפני הרשויות השונות כמו רשויות המס, רשם החברות, רשם השותפויות, לשכת מרשם המקרקעין, רשם ההוצאה לפועל, מנהל מס שבח מקרקעין, רשם האגודות השיתופיות וגופים אחרים.
בחירת עורך דין מומחה לענייני מיסים לעסקים
יש בישראל לא מעט עורכי דין מומחים בתחום המיסים לעסקים. בחירת עורך דין יכולה להיות מורכבת והנה כמה פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון לפני שבוחרים אחד כזה:
- ניסיון – הניסיון עושה את ההבדל. יש עורכי דין צעירים ובעלי ניסיון מועט שמחפשים תיקים לצבור באמצעותם ניסיון, מה שעלול להיות מסוכן בשבילכם. עדיף לכם לשלם מעט יותר ולקבל עורך דין עם ניסיון רב.
- ניסיון ספציפי – דיני המיסים לחברות ועסקים הם רבים, ומקרה אחד אינו תואם מקרה אחר. בבואכם לחפש עורך דין שיסייע לכם כדאי שתבדקו האם יש לו ניסיון עם מקרים ספציפיים כמו המקרה שלכם, האם הוא טיפל במקרים כאלו ומה הייתה התוצאה.
- אינטראקציה – עבודה מול עורך דין כזה היא בדרך כלל עבודה לאורך זמן, ואתם חייבים שתהיה לכם אינטראקציה איתו כבר בפגישה הראשונה. אתם לא רוצים לעבוד מול מי שלא נוח לכם לשבת איתו.
- המלצות – המלצות תמיד יכולות לסייע בקבלת ההחלטה.
- קירבה פיזית – זה נשמע אולי לא משמעותי אך כדאי לתת על כך את הדעת. יש תיקים שמצריכים לא מעט פגישות בין עורך הדין והלקוח וכדאי שיהיה לכם נוח להיפגש איתו.
והדבר האחרון ואולי החשוב ביותר, אל תתפתו להצעה טובה מידי, אל תתפתו למחיר נמוך מידי שיכול לעלות לכם מאוחר יותר הרבה יותר ביוקר.