עורך דין ביטוח לאומי – כיצד להתמודד מול הגוף הזה?

עורך דין ביטוח לאומי – כיצד להתמודד מול הגוף הזה?

זה יכול לקרות לכל אחד בכל שלב בחיים. אירוע מטלטל כלשהוא שמשנה את החיים ובעיקר את האפשרות לחיות בכבוד. אירוע כזה יכול להיות אבטלה שנכפתה לאחר שנים של עבודה, יכול להיות תאונת עבודה שלא מאפשרת לעבוד או לא מאפשרת לעבוד באותו ההיקף שהיה קודם, נכות מסיבות שונות, שכול או יתמות וכמובן הזקנה שתגיע לכולנו… בשביל שיהיה שוויון חברתי ובשביל שכל נזקק יוכל לחיות בכבוד או לפחות עם תנאי מחיה בסיסיים, יש את הביטוח הלאומי שמטרתו הוא לספק ביטוח סוציאלי כולל. מוסד הביטוח הלאומי הוא בראש ובראשונה אינטרס חברתי, הוא הפנים של המדינה שלנו שאמורה לדאוג לכל אחד.
עורך דין ביטוח לאומי – כיצד להתמודד מול הגוף הזה?

הלוואי והכל היה כל כך פשוט…

אבל מה לעשות והביטוח הלאומי יודע גם להערים לא מעט קשיים על מי שצריך אותו. נכון, יש לצערנו גם לא מעט אנשים שמנסים לנצל את המוסד הזה ולהוציא ממנו כספים שלא מגיעים להם בדרכים שונות והמדינה צריכה להילחם בזה, אך רוב אלו הפונים לעזרתו של הביטוח הלאומי נמצאים באמת במצב בו הם זקוקים לו ולחלק לא מבוטל מהם הקצבאות השונות הם הלחם שלהם. התנהלות מול הביטוח הלאומי יכולה להיות לעיתים ארוכה ומתישה ומי שלא מכיר את הניואנסים הקטנים כמו גם הנהלים השונים יכול למצוא את עצמו מול שוקת שבורה. אז איך בכל זאת ניתן להתמודד מול הגוף הזה? תיכף נענה על השאלה החשובה הזו אך רגע לפני ניתן מספר דוגמאות לגמלאות השונות שהביטוח הלאומי נותן.

שני סוגים של גמלאות

הביטוח הלאומי מספק סוגים שונים של גמלאות והטבות כמו גם פיצויים שונים, אך ניתן לחלק אותם לשני סוגים. גמלאות בכסף וגמלאות שאינן בכסף. אלו שבכסף יכולות להיות על אי יכולת לעבוד מסיבה של מחלה או פציעה כלשהיא, אבטלה, נכות מכל סיבה שהיא וסיבות רבות אחרות וגמלאות בכסף יכולות גם הן להגיע במספר צורות. הן יכולות להיות פיצוי חד פעמי ללא פיצוי קבוע, יכולות להיות פיצוי לתקופת זמן מסוימת כמו למשל פציעה שלא מאפשרת לעבוד כמה חודשים, ויכולות להיות קבועות כמו נכות קבועה שמצבו של הנכה לא צפוי להשתנות. מצד שני יש את הגמלאות שאינן בכסף והן יכולות להיות לדוגמא שיקום שממומן על ידי הביטוח הלאומי, הכשרה מקצועית לנכים או לנפגעי פעולות האיבה, שירותי ייעוץ לאוכלוסיות חלשות וכדומה. הגמלאות הללו ניתנות לאחר בחינה של הביטוח הלאומי את המצב לאשורו ולאחר שוועדות מסוימות עושות את עבודתן ומאשרות את הגמלאות הללו.

פנייה לביטוח הלאומי

ככלל, ההמלצה היא לפנות לביטוח הלאומי באמצעות עורך דין שמתמחה בתחום בכלל וספציפית בסיבת הפנייה לביטוחה הלאומי. הפניה צריכה להיות לענף הספציפי כך לדוגמא פנייה שקשורה לזקנה אינה מטופלת באותו ענף כמו פנייה הקשורה לסיעוד עקב מחלה ופנייה לענף נכות כללית אינה פניה לענף נכות מתאונות. לכל ענף יש את החוקים והכללים שלו והדברים מתנהלים בדרך ספציפית, וכדאי לשאול כבר מההתחלה את כל השאלות הרלוונטיות. יש חשיבות עליונה להגיש את התביעה לביטוח הלאומי תוך הזמן שהוגדר שהינו שנה, שאם לא כן יכול להיות מצב בו התביעה תידחה רק בגלל הזמן שעבר מאז המקרה (כמו תאונת עבודה וכדומה)

שמירת כל מסמך רלוונטי

בסופו של דבר הוועדות השונות עוברות על מסמכים רלוונטיים ועל פיהם הן מקבלות את ההחלטות שלהן. אלו יכולים להיות מסמכים רפואיים או מסמכים משטרתיים, ולכל אחד מהם יש משקל בתביעה. הדבר החשוב ביותר הוא לשמור את כל המסמכים הללו ולתייק אותם ולא לזלזל באף מסמך גם אם הוא נראה לא חשוב. קיבלתם קבלה כלשהיא על הוצאה שהייתה לכם שקשורה לתביעה? תשמרו אותה. קיבלתם חוות דעת רפואית כלשהיא שקשורה לתביעה? היא חשובה מאין כמוה. מומלץ אף לשמור בכמה עותקים את המסמכים הללו ואם אפשר גם בצורה דיגיטלית זה טוב עוד יותר (סריקה ושמירה)

להיערך לוועדות רפואיות

הוועדות הרפואיות אם כן הן אלו שקובעות בסופו של דבר מה יהיה גורל התביעה, האם זה שמבקש לקבל אחוזי נכות זמניים או קבועים יקבל אותם והאם זה שרוצה שמחלתו תוכל לו כמחלת מקצוע אכן יקבל את מבוקשו. הוועדה הרפואית היא אומנם לא סוף פסוק וניתן להגיש ערעור עליה וגם על הערעור אפשר לערער במידה ונפלה בו טעות משפטית, אך הדבר הנכון ביותר יהיה להתכונן לוועדה הרפואית. להבין איך צריך להתנהג מולה ומה צריך לענות בכדי לשכנע אותה. צריך כמובן להגיד את האמת ורק את האמת אך דברים יכולים להישמע אחרת כשהם נאמרים בצורות שונות. את ההכנה הזו כדאי מאוד לעשות עם עורך דין מוסמך בתחום, עורך דין שיש לו ניסיון מול הוועדות הרפואיות הללו ויוכל לתת טיפים חשובים בכדי להצליח בוועדה. אך למה צריך בכלל עורך דין בכדי להתנהל מול הביטוח הלאומי? איך בוחרים עורך דין כזה?

בחירת עורך דין לביטוח לאומי

הדבר הנכון ביותר בהתנהלות מול הביטוח הלאומי הוא לשכור את שירותיו של עורך דין. נקודה. נכון ששירותיו של עורך דין עולים כסף ונכון שזה יכול להיות שיקול אך אם מסתכלים קדימה, אם חושבים על התוצאות האפשריות עם או בלי עורך דין מבינים שהדבר הנכון ביותר הוא לשכור שירותים כאלו. עורך דין כזה מכיר את הביטוח הלאומי ואת הדרישות שלו, את הוועדות הרפואיות ואיך הן מתנהלות ואילו מסמכים צריך בשביל להצליח התביעה. אם אתם מחפשים עורך דין רלוונטי אתם צריכים אחד עם ניסיון ובעיקר אחד עם "קבלות" ממקרים דומים לשלכם בהם הוא הצליח.

מחפש עורך דין ביטוח לאומי? צור עמנו קשר עוד היום.